Na mijn afstuderen was ik korte tijd werkzaam in de politiek, zowel vrijwillig op lokaal niveau als beroepsmatig. Ik had al meteen in de gaten dat ik dit niet de rest van mijn leven wilde doen. Wat dan wel? ‘Iets met internet en schrijven, dat ligt me wel’, dacht ik bij mezelf.

Met dit in mijn achterhoofd startte ik een cursus HTML en CSS om de grondbeginselen van het internet en webdesign aan te leren. Dat beviel zo goed dat ik daarna nog meer aanvullende cursussen heb gevolgd: content management, webredactie voor gevorderden, zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor gevorderden, online contentstrategie, social media strategie, interviewtechnieken en digitale fotografie.

Met de opgedane kennis heb ik door de jaren heen diverse web- en nieuwsredacties versterkt, waaronder Techzine.nl, GeschiedenisBeleven.nl, TabletGuide.nl en als kers op de taart het actualiteiten- en opinieprogramma EenVandaag. Op mijn curriculum vitae heb ik al mijn werkgevers opgesomd.

dBird Webredactie en Copywriting logo

dBird Webredactie en Copywriting

Geruime tijd liep ik met het idee rond om een eigen bedrijf te starten. Na veel wikken en wegen besloot ik om de sprong in het diepe te wagen. Op veel vragen moest ik nog een antwoord bedenken. Waar wil ik me bezighouden? Waar ben ik goed in? Hoe presenteer ik mijzelf aan de buitenwereld? Ik heb lang en hard nagedacht over de activiteiten waar ik me op wilde richten en welke bedrijfsnaam goed bij mij paste. In december 2014 maakte ik een afspraak met de Kamer van Koophandel en de oprichting van dBird Webredactie en Copywriting was een feit.

Wat ik dagelijks doe? Ik houd me bezig met het schrijven van begrijpelijke, leesvriendelijke en zoekmachinevriendelijke webteksten. Dat zijn teksten die inspelen op de wensen van de doelgroep, leiden tot conversie, goed door zoekmachines geïndexeerd worden en hoog scoren in de zoekresultaten.

Naast contentcreatie en contentmarketing maak ik tevens websites met behulp van WordPress. Daarnaast help ik mensen bij het bouwen en onderhouden van een WordPress-website. Ook heb ik meerdere malen een WordPress-training verzorgd en één-op-één klanten begeleid en geholpen met hun eigen website.

Meer weten over dBird Webredactie en Copywriting? Daarvoor kun je terecht op de website van mijn bedrijf.

Bekijk ook eens mijn WordPress en Photoshop instructievideo’s op mijn YouTube-kanaal: dBird Tutorials.