Wie is Anton Mous en wat houdt hem bezig? 

Opleiding

Radboud Universiteit NijmegenOp 22 juli 1983 ben ik geboren in het Brabantse dorpje Asten. Hier heb ik gewoond tot en met de middelbareschooltijd op het Varendonck College. Daarna verliet ik huis en haard om in Nijmegen te gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Na vier jaar studeren en een stage bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) behaalde ik mijn bachelordiploma Politicologie (BSc). Daarna heb ik de master Politiek & Parlement afgerond en mag ik mezelf Master of Arts (MA) noemen. In het laatste studiejaar liep ik stage bij Stichting Kenniscentrum D66 in Den Haag. Mijn afstudeerscriptie ging over de partij-interne discussie over de maatschappelijke verankering van de PvdA en de relatie van deze partij met haar achterban in de periode 1986 – 2008.

Wat ik na mijn studie heb gedaan, lees je in mijn curriculum vitae.

Trouwen

In mijn studietijd leerde ik mijn vrouw Rosanne kennen. Na het afronden van de pabo vertrok zij richting Nijmegen om pedagogische wetenschappen te studeren. In no time sloeg de vonk over en gingen we samenwonen. Nadat we allebei waren afgestudeerd, zijn we in oktober 2009 getrouwd in het stadhuis van Nijmegen.

Hobby’s

Yamaha Tyros 2Ik heb tal van hobby’s, dus ik hoef me nooit lang te vervelen in mijn vrije tijd. ‘s Avonds vind ik het heerlijk om te sporten of te lezen. Meestal pak ik een boek over internet, social media en andere internetachtige onderwerpen, maar op z’n tijd vind ik het ook heerlijk om over politiek en geschiedenis te lezen. Mijn favoriete tijdsperiode om over te lezen is de Tweede Wereldoorlog.

Een andere favoriete bezigheid is muziek maken. Dat doe ik al sinds m’n twaalfde, toen ik mijn allereerste keyboard kreeg van mijn ouders: een Bontempi System 5. Weliswaar niet veel soeps, maar het triggerde wel mijn enthousiasme om muziek te maken. Daarom schafte ik op een gegeven moment zelf een Casio CTK-631 aan. Sinds enkele jaren heb ik een Yamaha Tyros 2 (zie afbeelding). Daarnaast gebruik ik computersoftware om mijn eigen muziek te produceren. Op mijn YouTube-kanaal kun je het eindresultaat beluisteren.

Schrijven

ContactIk ben altijd dol geweest op schrijven. Als klein kind schreef ik mijn eigen fantasieverhalen over Mario, Luigi, Sonic en Mortal Kombat. In groep 8 won ik tot twee keer toe een opstelwedstrijd van het IVN. Op de middelbare school was ik lid van de LSD-commissie (Laatste Schooldag) en schreef ik enkele artikelen voor het jaarboek. Tijdens mijn studie was ik redactielid bij De Heraut, het studieblad voor studenten politicologie in Nijmegen.

Vooral na mijn studietijd heb ik veel geschreven: inmiddels heb ik meer dan 12.000 artikelen op mijn naam staan. Van nieuwsberichten tot reviews, tutorials, boekrecensies, tips & truc artikelen, interviews en achtergrondartikelen: ik heb ervaring met allerlei journalistieke genres.

Vind je het leuk om diverse artikelen eens te lezen? Kijk dan eens bij mijn publicaties.

dBird Webredactie en Copywriting

Na enkele jaren als webredacteur gewerkt te hebben vond ik het de juiste tijd om voor mijzelf te beginnen. Begin 2015 was dBird Webredactie en Copywriting een feit. Meer hierover lees je op de pagina ‘Over dBird’.

 

dBird Webredactie en Copywriting logo