Het einde van 2014 is weer in zicht en dat betekent voor de meeste mensen dat er een drukke periode aanbreekt. Sinterklaas, de kerstdagen, Oud en Nieuw, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Voor mij waren en zijn de komende weken een hectische periode. 

Eigen bedrijf

De meeste mensen uit mijn omgeving weten het al: vanaf 1 januari start ik met mijn eigen bedrijf. Ik ga me bezighouden met webredactie in de meest brede zin van het woord. Dat betekent natuurlijk teksten schrijven en redigeren, maar ik houd me ook met bezig met andere vormen van contentcreatie (omslagfoto’s maken, audio- en videobewerking, bloggen, schrijven van whitepapers, etc.).

Naast het schrijven en publiceren van intenetteksten help ik klanten ook met:

  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO);
  • Het onderhouden van hun website (content management);
  • Verstrekken van adviezen, bijvoorbeeld een online contentstrategie of een social media plan; en
  • Het maken, lanceren en onderhouden van WordPress-websites;

Ten slotte ga ik ook trainingen aanbieden op het gebied van WordPress, Photoshop en social media.

De naam van mijn bedrijf: dBird Webredactie en Copywriting.

Kamer van Koophandel

Volgende week ga ik naar de Kamer van Koophandel in Arnhem om alles officieel vast te leggen. Als ik mijn KvK-nummer en BTW-nummer van de Belastingdienst heb ontvangen zijn er nog genoeg andere zaken die ik moet regelen: een zakelijke rekening, een telefoonabonnement en een VAR-verklaring.

Ook nu ben ik al druk bezig met de voorbereidingen. Zo moet ik natuurlijk een website hebben (een zeer tijdrovende klus), heb ik een YouTube-kanaal gelanceerd met de naam dBird Tutorials, moet ik deze uiteraard met instructievideo’s voorzien, een freelance overeenkomst opstellen, algemene voorwaarden formuleren voor de site, me inlezen in alle materie, marktonderzoek verrichten, een logo ontwerpen, een administratie opzetten, en ga zo maar door.

De eerste twee klanten zijn al een feit. Ik ga als freelancer aan de slag voor TabletGuide.nl en ga ik bij een stichting een cursus WordPress aanbieden, en wellicht ook Photoshop en social media in de toekomst.

Druk, druk, druk

Kortom, ik heb het druk, druk, druk op het moment. Maar wel leuk druk.

2015 belooft een spannend jaar te worden, mijn eerste jaar als ondernemer. Ik kijk er al enorm naar uit. En nou nog maar hopen dat de zaken goed gaan lopen.

Maar eerst de kerstdagen nog zien te overleven ;o)