Inschrijving ‘Spoedcursus website bouwen met WordPress’ gestart

Inschrijving 'Spoedcursus website bouwen met WordPress' gestart

Overweeg je om een eigen website te lanceren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is ‘Spoedcursus website bouwen met WordPress’ is voor jou!

HTML, CSS, PHP, JavaScript, jQuery: misschien heb je wel eens van één van deze termen gehoord. Het zijn diverse opmaak- en programmeertalen om websites mee te bouwen. Het opzetten van een eigen site, blog of webwinkel was weggelegd voor een select groepje ‘computernerds’ die deze talen beheersten.

Gelukkig is het lanceren van een website vandaag de dag een stuk gemakkelijker. Dat is te danken aan de introductie van zogeheten content management systemen (cms). Een cms is een tool waarmee je zelf je eigen site kunt maken en beheren, zonder hulp van een websitebouwer of webmaster.

WordPress

Een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke content management systemen ter wereld is WordPress. Werd WordPress in de begindagen vooral gebruikt om een eigen blog te starten, de community achter dit open source project is zo actief dat het cms tegenwoordig voor de meest uiteenlopende doeleinden kan worden ingezet. Bijvoorbeeld om een persoonlijke website te lanceren, je portfolio online te publiceren, je producten te etaleren in een webshop of je corporate site te onderhouden.

Inhoud cursus

In ‘Spoedcursus website bouwen met WordPress’ vertel ik in 5 lessen over de ins and outs van WordPress.

 1. De eerste les staat in het teken van WordPress zelf. Ik vertel iets over de geschiedenis en achtergrond van webdesign, content management en WordPress. Tevens sta ik stil waar je op moet letten bij je domeinnaamregistratie en het zoeken van een hostingprovider.
 2. In de tweede les ga ik dieper in op WordPress-thema’s en maken we kennis met het dashboard van WordPress.
 3. De werking van zoekmachines en contentcreatie vormen de rode draad van les drie. Ik geef tips hoe je gebruiksvriendelijke en zoekmachinevriendelijke webteksten schrijft en zodoende hoog scoort in de zoekmachine van Google.
 4. De vierde les gaan we klassikaal aan de slag en neemt de website van de deelnemers zijn eerste vaste vorm aan.
 5. In de vijfde en laatste les gaan we de website meer functionaliteit geven door widgets en plugins te installeren.

Na deze vijf avonden ben je in staat om je eigen website helemaal zelf in te richten en vorm te geven.

Inschrijven

‘Spoedcursus website bouwen met WordPress’ kost 37 euro per persoon (exclusief 5 euro materiaalkosten). Tevens dien je over een eigen laptop te beschikken, of deze van iemand uit je omgeving te lenen.

De cursus vindt plaats op dinsdag 3, 10, 17, 24 en 31 maart in Cultureel Centrum Maldensteijn (Kerkplein 8, 6581 AC Malden, zaal 0.11).

 

Inschrijven voor de cursus kan vanaf dit moment op de website van Stichting De Opstap.

Spread the word en geef het nieuws van deze cursus door aan mensen uit jullie omgeving. Ik hoop jullie op 3 maart te mogen ontmoeten!

1 Reactie

 1. Dag Anton, dank je wel voor de wijze les gisteravond in Maldestijn. Het laatste deel van de les ging mij te snel, terwijl de inleiding vrij uitgebreid was.
  Het laatste deel is voor ons, leken, natuurlijk wel heel belangrijk om daar de tijd voor te nemen. Gelukkig kan ik het op YouTube nakijken, maar ik moest gisteravond wel even zuchten van de te kleine, onleesbare, letters op het scherm.
  Een uitdraai hiervan zou ik eigenlijk wel op prijs stellen, met iets groter lettertype. Het is maar een suggestie, maar misschien ben ik niet de enige.
  Nogmaals dank je wel voor de les en ik verheug me op de volgende!
  Vriendelijke groet,
  Mieke Engelaar, Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *