FrozenWat gebeurt er als je een kinderfilm neemt en je deze te pas en onpas censureert? Dan krijg je ineens een hele andere (leuke) film voorgeschoteld :o) 

Je kent ze vast en zeker wel: die filmpjes en videoclips waar je meer piepjes dan tekst hoort. Vooral wat oudere rapvideo’s zijn zeer berucht als het om censureren gaat. Zoek maar eens een muziekclip van 2Pac Shakur op en gegarandeerd dat je een hoop piepjes hoort.

De piepjes, ook wel bleeps genoemd, moeten grove taalschending verhullen zodat tere kinderzieltjes, overbezorgde ouders en godminnend volk geen trauma’s oplopen. Oftewel, scheldwoorden worden ‘weggepiept’. Techniek staat voor niks.

Maar wat als je een leuke, nette kinderfilm neemt en daar her en der wat piepjes tegenaan gooit? Dan kijk je ineens naar een hele andere film kan ik je vertellen!

De Amerikaanse comedian Jake Vale nam de proef op de som en censureerde Disney’s Frozen. In een oogopslag verandert de kindvriendelijke animatiefilm in een keiharde………. Precies, seksfilm.

Zo zie je maar weer dat het niet veel tijd en moeite hoeft te kosten om een virale video te maken op YouTube ;o) Enjoy!