Michael Bay CES 2014Hollywood-regisseur Michael Bay (Transformers) heeft zichzelf enorm voor schut gezet op de Consumer Electronics Show (CES) in Los Angeles. Hij was door Samsung ingehuurd om de nieuwe 105 inch Curved Ultra HD tv aan te prijzen, maar in plaats daarvan krijgt hij ter plekke een inzinking.

Deze week staat Las Vegas in het teken van de Consumer Electronics Show (CES), de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld. Producenten onthullen hier hun nieuwste producten en speeltjes aan de wereld.

Samsung had zojuist de 105 inch Curved Ultra HD televisie gepresenteerd, het paradepaardje van de nieuwe televisielijn met gebogen scherm en 4K-resolutie (voor de leek: ultra haarscherp beeld). In plaats van zelf te zeggen hoe fantastisch je nieuwe product is, komt het geloofwaardiger over als een expert deze de hemel in prijst. Daarom vroeg Samsung aan Michael Bay om te vertellen hij deze tv het kijkgenot van filmliefhebbers zal beïnvloeden.

Zoals gebruikelijk is voor grote beurzen worden de speeches vooraf altijd goed voorbereid. De presentatoren hoeven dan feitelijk alleen maar op te lezen wat er op de autocue staat. Wat kan er misgaan?

Michael Bay heeft dat aan den lijve ondervonden. Toen hij het podium opkwam werd al snel duidelijk dat er problemen waren met de teleprompter. Gevolg: hij wist letterlijk niet wat hij moest zeggen. Een paar keer probeert hij de boel te redden, maar in plaats daarvan raaskalt hij in het wilde weg en vallen er pijnlijke stiltes.

Wie de videoclip bekijkt ziet precies op welk moment Michael Bay een inzinking krijgt. Met de staart tussen zijn benen druipt hij het podium af. Einde presentatie.

 

http://youtu.be/jNk83XQ723U

 

Na het hele incident wendt hij zich tot zijn blog en schrijft hij over het incident.

“Wow! I just embarrassed myself at CES – I was about to speak for Samsung for this awesome Curved 105-inch UHD TV. I rarely lend my name to any products, but this one is just stellar. I got so excited to talk, that I skipped over the Exec VP’s intro line and then the teleprompter got lost. Then the prompter went up and down – then I walked off. I guess live shows aren’t my thing.”

Na vandaag is het in ieder geval duidelijk waarom Michael Bay achter de camera staat en niet ervoor :o)